Política 19/09/2014

Forcadell: "Tenim una majoria social i àmplia que vol la independència"

La presidenta de l'ANC crida a la unitat per guanyar el 9-N

Sara González
1 min

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, s'ha adreçat als centenars de persones que s'han concentrat a les portes del Parlament per llançar un contundent missatge: "Tenim una majoria social i àmplia que vol la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcadell ha insistit, just després de l'aprovació de la llei de consultes, que en aquests moments Catalunya té també una majoria al Parlament i un instrument per fer possible que el 9-N se celebri la consulta. Això sí, ha insistit que per guanyar la votació cal que "institucions, Govern i societat civil" segueixin treballant junts.

"Que el 9-N la victòria sigui inqüestionable. La independència no és una fi sinó un mitjà per viure millor tots. Depèn de nosaltres", ha exclamat.

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, també s'ha adreçat als ciutadans per refermar el seu compromís a treballar perquè el 9-N sigui "un èxit d'assistència" a les urnes.

Dirigents com el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, o el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, s'han apropat als manifestants per agrair el suport rebut i la seva voluntat de treballar perquè la consulta sigui possible.

stats