Política 18/12/2014

CiU i ERC aplanen el tràmit dels pressupostos per al 2015 a l'espera de negociar les plebiscitàries

Els republicans han tombat les esmenes a la totalitat als comptes i han retirat el seu rebuig a la llei d'acompanyament per "afavorir" el clima de negociació

Oriol March
1 min

BarcelonaEls pressupostos per al 2015 han superat el primer tràmit al Parlament gràcies a ERC, que s'ha posicionat en contra de les esmenes a la totalitat presentades per la resta de grups de l'oposició i pel fet d'haver retirat el seu rebuig global a la llei de mesures fiscals i financeres. D'aquesta manera, les esmenes a la totalitat han estat tombades per 69 vots en contra —la suma de CiU i els republicans— i 62 vots a favor, que són tots els de l'oposició a excepció d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La facilitació dels comptes s'ha produït en plena negociació entre Artur Mas i Oriol Junqueras per les eleccions plebiscitàries. Els republicans consideren que la decisió d'aplanar el tràmit afavoreix el "clima" de les converses, que en aquest moment segueixen encallades arran de les desavinences entre el president de la Generalitat i el d'ERC per la llista unitària i les llistes separades.

Amb el tràmit dels comptes, els dos partits guanyen temps per seguir negociant. A partir del 19 de gener els pressupostos es debatran sectorialment al Parlament i ERC defensarà la pròrroga com a millor via per a les finances del país.

stats