Política 18/11/2013

CiU constata que ha “perdut” el PSC per a la “causa” del dret a decidir i assegura que ja no el tindrà en compte

El secretari general de la federació, Josep A. Duran i Lleida, assegura que els socialistes s'han posat al costat de Mariano Rajoy en la qüestió de la consulta

Oriol March
1 min
Duran, Pujol i Mas a l'executiva de CiU

BarcelonaCiU ha constatat aquest dilluns al matí que el PSC ha baixat del tren de la consulta. "L'hem perdut per a aquesta causa", ha assenyalat el secretari general de la federació, Josep A. Duran i Lleida, després de la reunió del comitè executiu nacional de CiU que s'ha celebrat aquest matí a la seu d'Unió. "Ja no els tindrem en compte", ha constatat Duran, que ha apuntat que el partit de Pere Navarro s'ha posat al costat de Mariano Rajoy en la mesura que només vol que se celebri la consulta si el president espanyol s'hi avé.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSC ha decidit posar-se al costat de PP i Ciutadans al Parlament", ha valorat Duran, que ha lamentat que la decisió dels socialistes "afebleixi" el bloc del dret a decidir i "enforteixi" els qui no volen autoritzar el referèndum. El que més dol a CiU, però, és que el PSC es despengi del procés just en el moment en què el Parlament ha iniciat els tràmits per demanar al Congrés dels Diputats la cessió de competències estatals cap a Catalunya per poder celebrar la consulta. "Just quan es fa el que el PSC volia, els socialistes baixen del tren i diuen que no en volen saber res".

"Entre la posició del partit de Pere Navarro i la de la societat catalana hi ha un abisme", ha lamentat Duran, que ha comparegut acompanyat del vicesecretari de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas. Normalment ho fa flanquejat per Xavier Trias, secretari general adjunt de CiU i alcalde de Barcelona, però aquest dilluns no ha assistit a la cita mensual de la federació. El líder d'Unió ha volgut constatar que s'havia implicat "personalment" a sumar el PSC al dret a decidir.

stats