ELECCIONS ESPANYOLES
Política 20/11/2011

CiU destaca que "el tsunami del PP perd força en entrar a Catalunya"

La federació està convençuda que aconseguirà "retallar de manera molt substancial la distància amb el PSC"

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa directora de campanya, Marta Llorens (UDC), ha fet aquesta nit una primera valoració dels sondejos a peu d'urna subratllant el seu convenciment que "el mapa polític català serà diferent al de la resta de l'Estat" perquè "el tsunami del PP perd força en entrar a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de recordar els resultats de 2008 com a "punt de partida", Llorens es va mostrar convençuda que CiU "aconseguira retallar de manera molt substancial la distància amb el PSC". Acompanyada del subdirector de campanya, Lluís Coromines (CDC), Llorens es va felicitar també per la "normalitat democràtica" de la jornada.

Poc abans, el propi candidat de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, havia passat per la sala de l'Hotel Majestic on els periodistes segueixen la nit electoral de CiU. En una conversa informal, Duran es va manifestar convençut que les coses "aniran bé" aquesta nit per a la federació nacionalista, però "no tan, tan, tan, tan bé com per a fer jornada històrica", és a dir, com per a convertir-se en primera força a Catalunya, per damunt del PSC.

Amb tot, malgrat que va admetre que "mai hi ha hagut balconada" al Majestic en unes eleccions generals, uns focus preparats a la cantonada de València amb Passeig de Gràcia feia pensar que en algun moment CiU havia vist possibilitats d'arribar a aquest resultat històric.

stats