Política 12/02/2014

Ciutadans assegura que el lema 'Una escola, una llengua, un país' el podria subscriure Franco

ERC acusa el partit d'Albert Rivera "d'insultar la memòria" del país i avisa que afirmacions d'aquest tipus són "delicte" en democràcies madures

Sara González
58 min
El diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa / PERE TORDERA

BarcelonaEl diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa ha tornat a reivindicar aquest dimecres al Parlament una quota més elevada del castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana en la línia de les darreres interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest cop, però, ha anat més enllà i ha assegurat que el lema 'Una escola, una llengua, un país', darrere el qual s'han manifestat milers de persones convocades per la plataforma Som Escola per defensar el model d'immersió lingüística, podria ser "subscrit" per Franco.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC s'ha mostrat indignada per les declaracions de Carrizosa. El diputat Oriol Amorós ha titllat "d'insult a la memòria històrica" del país les paraules del diputat de Ciutadans i ha recordat que durant el franquisme "tots" els parlamentaris catalans van ser afusellats, empresonats o es van haver d'exiliar. Amorós ha recordat l'afusellament de 45 alcaldes i 793 militants d'ERC i del fundador d'Unió, Manuel Carrasco i Formiguera, durant l'època franquista. També ha avisat que paraules com les de Ciutadans són "delicte" en democràcies madures.

Més enllà dels percentatges

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha tornat a argumentar que no es tracta de fixar "percentatges", sinó de garantir el domini tant del català com del castellà, un objectiu que, al seu parer, el model d'immersió compleix a la perfecció. "Vostès s'han inventat un imaginari que els interessa pel seu discurs polític", ha assegurat Rigau.

Carrizosa, però, ha seguit insistint que a Catalunya "conviuen dues llengües", i per aquest motiu no té sentit tenir un "sistema educatiu monolingüe com el de Múrcia o Extremadura".

stats