Política 24/05/2016

Clam de la societat civil en defensa de les lleis socials recorregudes al TC: "Ens uneix la bandera social i nacional"

Les entitats convocants de la manifestació de diumenge firmen un article conjunt per "exigir" la plena aplicació de les normes suspeses, una protesta que vincularà la "plenitud nacional" a la lluita per la "justícia social"

Ara
2 min
La cimera contra la pobresa energètica celebrada aquest mes.

BarcelonaLes entitats socials, sindicals, culturals i sobiranistes que han convocat la manifestació de diumenge per protestar contra la decisió del govern espanyol de recórrer lleis socials catalanes al Tribunal Constitucional (TC) firmen un article conjunt per reivindicar que "els drets no se suspenen". El text, que porta per títol aquest mateix enunciat i que el diari ARA publicarà en l'edició de dijous, qualifica com a "inadmissible la pràctica agressiva del govern de l'Estat" per dur a terme "un buidatge continuat de les competències del Parlament" i "desmantellar la capacitat executiva del Govern". Les entitats firmants (CCOO, UGT, la Confederació de Veïns de Catalunya, Òmnium Cultural i la comissió promotora de la ILP renda garantida ciutadana) exigeixen "la plena aplicació" de les lleis d'emergències habitacional i energètica i la llei d'igualtat, suspeses pel TC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La societat civil considera "indignant" que el govern espanyol "faci servir en la seva lluita contra les institucions catalanes les persones més vulnerables, principals destinatàries de la majoria de lleis recorregudes o declarades inconstitucionals" en els darrers temps. Per això, insten la ciutadania a defensar els seus drets, perquè la "plenitud nacional de Catalunya només s'assolirà si hi ha justícia social per a tothom". "Ens uneix la bandera social i també ens aplega la bandera nacional", exposa l'article, que detalla que "el treball digne, els drets socials i la democràcia real són els fonaments del futur compartit que decidim des d'ara mateix".

Les entitats convocants de la manifestació –els seus representants es reuniran aquest dimecres amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell– reclamen també reorientar les polítiques aplicades els darrers anys: revertir les retallades, començant per la reforma laboral, retirar la Lomce i aprovar al Parlament la proposta de llei de la renda garantida de ciutadania.

stats