EFECTES DEL 24-M
Política 01/06/2015

Colau vol “millorar” les condicions del personal de l’Ajuntament

Núria Orriols
2 min
Colau vol “millorar” les condicions del personal de l’Ajuntament

BarcelonaLa pròxima alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vol traslladar “tranquil·litat” al personal de l’Ajuntament. Per fer-ho, la cap de files de Barcelona en Comú va adreçar una carta al personal del consistori per exposar el seu “ferm compromís” amb el “manteniment de les condicions laborals” i la seva voluntat, “en la mesura que sigui possible”, de millorar-les. A través d’una missiva que va penjar al seu blog, Colau es proposava acabar amb els “rumors malintencionats” sobre els efectes de la seva victòria i es reivindicava com una alcaldessa de “proximitat” amb els que fan “funcionar dia a dia” el consistori. “Vull demanar-vos que, abans de creure qualsevol rumor estrany, ens feu arribar els dubtes i ens pregunteu directament”, deia Colau a la carta. També feia gala del seu “compromís” per fer de Barcelona un referent al món de ciutat “justa” i “democràtica”, la qual cosa implica la “defensa dels serveis públics” i un “tracte exemplar de l’Ajuntament cap als seus treballadors, des del diàleg permanent”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera posa data a la “confluència”

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, va expressar ahir el seu desig de configurar “no més enllà del mes de juliol” un “front” d’esquerres per al 27-S aprofitant l’èxit de Barcelona en Comú. Herrera aposta per una mena de Catalunya en Comú, amb la inclusió també de Podem. En una entrevista a Efe, l’ecosocialista va defensar que “el que serveix per a Barcelona també serveix per a Catalunya”, ja que “en matèria d’atac als drets socials no és pitjor Xa-vier Trias que Artur Mas”, va etzibar. Herrera va demanar “celeritat” per poder encarar el 27-S “en les millors condicions”. També va instar a “no començar la casa per la teulada” parlant de qui ha de liderar la llista, sinó pensar només a “sumar per multiplicar”.

Toc d’atenció dels sobiranistes d’ICV

Mentre Herrera es fixava en l’horitzó de les catalanes, des del corrent sobiranista d’ICV li recordaven el resultat del 24-M. “ICV ha deixat de ser un instrument útil per a l’acció política en gran part del territori”, deien en un comunicat. Fora de l’àrea metropolitana, al·leguen, ICV és percebuda com “una força ambigua i de solució dependentista espanyola”.

stats