Política 18/02/2012

"No ens valen les excuses": milers de veus reclamen que tornin les emissions de TV3 al País Valencià

Els manifestants que han participat en la marxa de Castelló asseguren en el manifest final que "Fabra té la solució a les seves mans"

Salvador Almenar
2 min
La manifestació de Castelló per reclamar TV3 al País Valencià / ACN

Castelló"Alberto Fabra té la solució a les seves mans. Demà mateix podríem recuperar TV3. No ens valen les excuses". Aquest és el missatge del manifest llegit al final de la manifestació de Castelló per Vicent Pitarch, membre delegat de l'Institut d'Estudis Catalans. Representa el punt de vista dels milers de ciutadans que aquest dissabte han participat en la marxa per reclamar que es tornin a permetre les emissions de TV3 al País Valencià, just quan fa un any que es van desconnectar els últims repetidors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'endemà que el govern d'Alberto Fabra advertís que TV3 no tornarà al País Valencià fins que es comenci a referir a aquest territori com a "Comunitat Valenciana", milers de ciutadans –uns 15.000, segons l'organització, 3.000, segons la Policia Local– han sortit al carrer.

Sota el lema "Continuem sense senyal, però no sense veu. Volem TV3 al País Valencià", la marxa ha recorregut el centre de Castelló en direcció a la plaça de l'Ajuntament. A més de la capçalera amb la pancarta que obria la manifestació, s'han vist diverses pancartes crítiques amb l'actual president del govern valencià, Alberto Fabra: "Fabra, no ens retallis TV3" i "Fabra, no ens toquis el Bartolo [muntanya on hi ha un dels repetidors clausurats pel govern de Francisco Camps]" eren algunes de les consignes més repetides.

El restabliment de les emissions de TV3 al País Valencià és, segons els organitzadors i participants en la protesta, una qüestió política. "Avui és un dia trist perquè fa un any que estem sense veure TV3, però durant aquest any han passat coses que conviden a l'optimisme, com ara l'acceptació de la ILP Televisió Sense Fronteres al Congrés", ha dit Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià, copropietària de les antenes clausurades. Per Climent, que ha demanat a Artur Mas i Alberto Fabra que solucionin la situació, "el problema no és tècnic, el múltiplex que reclama el govern valencià no és un problema, és una qüestió de voluntat política".

I encara més clar ha sigut l'escriptor Joan Francesc Mira: "Això és una qüestió ideològica. Si estiguéssim parlant de la televisió de Castella-la Manxa, no hi hauria cap problema. I el problema amb TV3 és de fa 20 anys, quan Barrionuevo ja tancava repetidors".

stats