Política 15/12/2014

Cospedal: "La corrupció que pot haver-hi en un partit, també hi és a la societat"

Ara / Efe
2 min

BarcelonaLa secretària general del PP, María Dolores Cospedal, ha assegurat avui que "la corrupció no és patrimoni de ningú" perquè "lamentablement és de tots" i "la mateixa corrupció que pot haver en un partit polític, també hi és en la societat en general". En una entrevista a la COPE, Cospedal ha assegurat que "si en una societat es realitzen conductes irregulars, es realitzen en tots els àmbits" i ha afegit que "ara que està tan de moda dir que els polítics som la immundícia", la realitat és que la corrupció que hi pot haver en la política "també hi és a la societat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En qualsevol cas, ha assenyalat "no estar en absolut d'acord amb els que diuen i volen fer creure als ciutadans que aquest és el país més corrupte del món" perquè a Espanya el que passa és que "funciona l'Estat de Dret" i per això, diu, es coneixen els casos de corrupció.

El "populisme" i la "'podemitis'" de Pedro Sánchez

En referència al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit que li sorprèn que el que vol ser president del govern, es vagi "fent a base d'ocurrències", que són "especialment populistes" i ha assegurat que pateix de "'podemitis'". Ha criticat que Sánchez té una política que es fonamenta "en dir cada dia el que se li passa pel cap", amb informacions que "semblen no contrastades" de tal manera que "l'endemà ha de rectificar".

Cospedal ha assenyalat que el PSOE ha estat un partit de govern i "ara mira de ser igual o millor que un rival polític que li ha sortit d'extrema esquerra que es diu Podemos", i el millor que podria fer és "no ser un succedani". Ha negat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'hagi mostrat eufòric en parlar de recuperació amb gairebé cinc milions d'aturats, i ha subratllat que "estem sortint de la crisi" i començant a "transitar per la recuperació".

En aquest sentit, ha precisat que prefereix "un president eficaç en un moment de dificultat que un president simpàtic", en referència al fet que en ocasions s'ha dit que Rajoy no era "el més simpàtic, ni el més popular". Preguntada per si la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, serà la candidata del PP a l'alcaldia de Madrid, Cospedal ha dit que això no ho podia dir i ha assegurat que "no hi ha una decisió presa encara entre la direcció nacional i regional del partit".

stats