Política 25/03/2017

Cospedal: "Els intents de dividir sempre es moren en l'escullera de la democràcia i la llei"

La secretària general del PP espanyol ha exigit als sobiranistes que abandonin les "maniobres per incomplir la llei" perquè estan incorrent en una "flagrant il·legalitat" i estan fent "un ridícul espantós"

Mireia Esteve
2 min
Cospedal: "Els intents de dividir sempre es moren en l'escullera de la democràcia i la llei"

L'Hospitalet de LlobregatLa secretària general del PP espanyol, María Dolores de Cospedal, ha carregat de valent contra el sobiranisme. En la seva intervenció durant el congrés dels populars catalans, Cospedal ha denunciat els "intents de dividir" dels sobiranistes, perquè ha assegurat que sempre "es moren en l'escullera de la democràcia i la llei". La número dos dels populars espanyols, però, ha anat més enllà i ha acusat els líders sobiranistes de fer "un ridícul espantós" i d'incórrer en una "flagrant il·legalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal també ha criticat que el govern de la Generalitat estigui "en mans de la CUP", a qui ha acusat de ser un "delirant moviment anticapitalista". Així, Cospedal ha acusat el Govern de "falsejar la història" i de desfer "llaços" en nom de la democràcia. La número dos dels populars espanyols ha volgut deixar clar que els sobiranistes no "aconseguiran trencar Catalunya i el seu model de convivència".

Crítiques a Colau i al Govern

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha carregat molt contra la política d'Ada Colau, que ha qualificat de "populisme". L'ha acusat de "sectarisme ideològic i clientelisme" i de governar d'una "forma absoluta" que exclou els que no pensen igual, ja que considera que fa política "en benefici propi". La Barcelona de Colau, ha assegurat, va en contra del turisme i dels emprenedors i potencia els "sindicats de manters o de clubs de cànnabis".

Les crítiques a la resta de formacions polítiques, però, no s'han acabat aquí, sinó que el portaveu adjunt popular al Parlament, Alejandro Fernández, ha retret al govern de Junts pel Sí que se supediti a les demandes de la CUP: "Els grans jerarques de CDC imiten el Che Guevara". Fernández ha apostat per la rebel·lió de "la gent normal" que el PP ha de liderar, ha afirmat. I, en aquest sentit, ha defensat "mantenir la calma i respondre sensatament" a les accions que tirin endavant els líders del procés sobiranista.

stats