Política 05/01/2012

Cronologia de l'ostentació: 5 grans esdeveniments que han endeutat la Generalitat Valenciana

Els grans esdeveniments, figura clau de la política valenciana en els darrers anys, han acabat passant factura a les arques de la Generalitat

Ara
2 min
27/07/2000

ValènciaTerra Mítica

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El parc temàtic Terra Mítica, situat a Benidorm (Marina Baixa), va costar 307 milions d'euros, 107 més dels pressupostats. El parc ha estat venut i comprat en diverses ocasions a causa del gran dèficit que arrossega. El 2004 fins i tot va entrar en suspensió de pagaments per evitar la fallida, ja que acumulava 100 milions d'euros de deute.

Eduardo Zaplana: «Terra Mítica forma part d'una ambició i il·lusió col·lectiva de posicionar la Comunitat Valenciana en el lideratge del desenvolupament econòmic»

Ciutat de les Arts

El Museu de les Ciències Príncep Felip està integrat en el complex de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València. La Ciutat va tenir un cost final de 1.282 milions d'euros, quatre cops més del previst. Una de les retallades del govern valencià ha estat retirar totes les subvencions a les investigacions que s'hi duien a terme.

Eduardo Zaplana: «El museu és un símbol del progrés que identificarà València amb la modernitat. Ha de produir rendibilitat social i econòmica»

Copa Amèrica

La competició internacional de vela America's Cup va ancorar a València l'any 2005 i, posteriorment, el 2010. La primera edició, anunciada el 2003, va tenir una inversió en infraestructures per part de la Generalitat valenciana de 2.102 milions d'euros. València va sol·licitar-ne l'organització una tercera vegada, però no va ser l'escollida.

Eduardo Zaplana: «A València s’estan fent coses molt importants i molt serioses que al final donen resultats»

La Fórmula 1

A banda dels 57,3 milions que va invertir la Generalitat en la construcció del circuit de València, el cànon que es paga a l'organització del campionat és de 20,5 milions anuals, els drets televisius costen 4,4 milions a Canal 9 i el cost de muntatge i desmuntatge de cada edició vorejaria els 100 milions, tot i que no n'hi ha xifres oficials.

Francisco Camps: «El circuit urbà de València de Fórmula 1 forma part d’un projecte de coherència i de grans apostes col·lectives de la Generalitat»

Aeroport de Castelló

El projecte de l'aeroport de Castelló, amb un cost de 151 milions, va ser una decisió personal de Carlos Fabra per promocionar la zona. Els aeroports de Reus i de València són a 260 quilòmetres de distància.

Carlos Fabra: «Com que no tenim avions, els ciutadans poden visitar amb tranquil·litat les instal·lacions»

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats