Política 24/04/2017

Cs convoca primàries per als dies 26 i 27 de maig per triar el candidat a la presidència de la Generalitat

El secretari general de la formació, José Manuel Villegas, ha explicat des de Madrid que volen estar "preparats per acabar amb el separatisme"

Ara
1 min
El vicesecretari general i diputat de Ciutadans José Manuel Villegas, a la seu del partit / ACN

BarcelonaCs convoca per al cap de setmana dels dies 26 i 27 de maig eleccions primàries per triar la persona que serà candidata a presidir la Generalitat en unes properes eleccions a Catalunya. Ho ha anunciat aquest dilluns el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, en roda de premsa a Madrid després del Comitè Executiu Nacional de la formació. "La legislatura està completament esgotada", ha dit, i per això, el partit ha decidit convocar aquest mes de maig el procés de primàries per preparar unes hipotètiques eleccions autonòmiques a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que Villegas ha assegurat que no saben quan aquest Govern "sense nord" convocarà les eleccions, volen estar "preparats per acabar amb el separatisme" i posar fi a un "moment de màxima inestabilitat" per als partits sobiranistes i els seus "conflictes interns". L'actual líder de la formació, Inés Arrimadas, és qui es postula per repetir com a candidata a unes futures eleccions catalanes, tal com han expressat obertament en diverses ocasions dirigents del partit com el mateix líder de la formació, Albert Rivera, o el secretari de Comunicació de Cs a Catalunya, Fernando De Páramo.

Cs no s'ha cansat de reclamar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions per acabar amb el procés sobiranista. I en aquest sentit, tots els dirigents del partit taronja, també la mateixa Arrimadas, han expressat en diverses ocasions que la seva formació està totalment preparada per governar i han demanat a PP i PSC que siguin els seus socis de Govern si l'estadística, en unes properes eleccions, els permet governar conjuntament.

stats