Política 23/02/2017

Dastis: "Ni un sol país reconeixerà una hipotètica independència de Catalunya"

Malgrat que el govern espanyol investiga fins a 26 denúncies sobre les declaracions de Vidal, el ministre d'Exteriors minimitza totes les informacions de l'exsenador d'ERC

Europa Press
1 min
El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis, ahir dimecres durant la sessió de control al Congrés. EFE

MadridEl ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, Alfonso Dastis, ha assegurat aquest dijous que "no es complirà la hipòtesi" que Catalunya sigui independent perquè "ni un sol país reconeixerà una hipotètica Catalunya independent". Dastis ha respost així en una entrevista a Onda Cero després de ser preguntat per les declaracions de l'exjutge i senador d'ERC, Santi Vidal, que va afirmar que 11 països de la Unió Europea podrien reconèixer la República Catalana el dia següent de la seva aprovació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hi dono crèdit. Primer no es complirà la hipòtesi a Catalunya, no serà independent, però pel que he pogut temptejar en els meus anys a Brussel·les no hi ha un sol país que tinguin intenció de reconèixer una hipotètica Catalunya independent", ha assegurat.

En ser preguntat sobre què està fent el govern espanyol per saber si el Mossad està formant els Mossos d'Esquadra i si hi ha fons d'inversió radicats a Israel que podrien servir d'ajuda a la Generalitat, Dastis ha dit no tenir-ne cap notícia. "Sóc bastant escèptic", ha reblat.

Les paraules del ministre arriben després que l'exsenador d'ERC Santi Vidal suggerís en un cicle de xerrades sobre la independència que la policia catalana estava rebent formació de contraespionatge en un "estat estranger no europeu".

stats