Política 11/11/2014

David Fernàndez: "Sí, va ser un acte de desobediència. Que ens vinguin a buscar si volen, els estem esperant"

El diputat de la CUP protagonitza una tensa entrevista a 'Las mañanas de la Cuatro', on li pregunten sobre el vot de Pujol i la seva abraçada amb Mas

Ara
1 min

BarcelonaDavid Fernàndez ha estat entrevistat aquest dimarts a 'Las mañanas de la Cuatro'. Ha estat una entrevista tensa, per la intervenció d'una tertuliana del programa, Montse Suárez, que en el to una mica crispat habitual en les tertúlies de les televisions espanyoles ha assegurat que diumenge es va votar en un clima de violència, provocat pels defensors de la independència, i que ella va patir cops de colze. Suárez és una advocada que ha estat vinculada al sindicat d'ultradreta Manos Limpias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha estat preguntat per si a Catalunya es va cometre un delicte diumenge. La seva resposta ha estat contundent: "2,3 milions de persones van desobeir el Tribunal Constitucional diumenge", ha dit. El diputat ha afegit: "Hem delinquit en defensa dels nostres drets. Hi ha hagut un Constitucional que ha dit que era delicte votar i expressar lliurament la nostra opinió. Si això és delicte qui té el problema és qui prohibeix".

Fernàndez, amb els braços creuats i un to ferm, ha assegurat que els votants assumeixen "les responsabilitats polítiques, jurídiques i penals" d'aquesta desobediència: "Que ens vinguin a buscar si volen, els estem esperant". Fernàndez ha dit que l'expresident Pujol va ser un més dels 2,3 milions de persones que van votar, i ha afegit que treballarà per depurar responsabilitats sobre la corrupció de l'era Pujol. "Incomplir la llei ens surt molt car als de baix, però no als de dalt", ha dit el diputat, que també ha hagut de donar explicacions sobre la seva abraçada amb el president Mas. "No faré metonímia d'una abraçada", ha etzibat: "Sóc com sóc i va ser un moment d'emotivitat compartida".

stats