Política 03/11/2016

Dolors Montserrat, la quota catalana del nou govern Rajoy

La vicesecretària d'organització del PP a Catalunya fa el salt a l'executiu espanyol després de ser vicepresidenta tercera del Congrés i portaveu adjunta del PP a la cambra

Gerard Pruna
2 min
Dolors Montserrat, directora de campanya del PP de Catalunya / CÈLIA ATSET

BarcelonaDolors Montserrat sempre ha anat de pressa. De verb accelerat, els assessors del PP a Catalunya li van posar una petxina a la sabata en una de les seves primeres rodes de premsa al partit per intentar reduir la velocitat amb què parla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El raonament dels seus era: quan agafa embranzida fa anar el peu amunt i avall, així que notarà la petxina i s'aturarà. No va funcionar, i potser, aquest divendres, quan es tregui les sabates en el seu primer dia com a ministra de Sanitat del nou govern de Mariano Rajoy, encara hi trobarà la petxina, perquè des d'aleshores que no ha deixat de córrer i fer carrera a Madrid.

Qui és qui en el nou govern espanyol?La quota catalana del pròxim govern de Rajoy ha ascendit sempre per sorpresa. També ara fa 5 anys, quan el PP la va proposar com a vicepresidenta tercera del Congrés en substitució de Jorge Fernández Díaz. Emparada en un primer moment a Madrid pel ja exministre d'Interior -de qui s'acabaria allunyant- ara manté un enfrontament obert al partit amb el seu germà, Alberto Fernández Díaz, amb qui competeix per tenir el control dels populars a la província de Barcelona.

Amb el nomenament de Montserrat el seu nom cau de les travesses sobre qui serà el futur secretari d'organització del PP a Catalunya, i caldrà veure si els seus afins es ressenten del fet que el seu principal actiu hagi fet el salt definitiu a Madrid.

Nomenada per Alícia Sánchez-Camacho vicesecretària d'organització del PP a Catalunya l'any 2012, l'encara presidenta dels populars catalans li va posar la creu després de les eleccions municipals del 2015 en atribuir-li bona part de la culpa dels mals resultats del partit en tant que cap de campanya.

Nascuda a Sant Sadurní d'Anoia el 1973 i sense experiència en l'àmbit de la Sanitat -és advocada i es va llicenciar en dret a la Universitat Abat Oliba-, Montserrat assumeix una cartera pràcticament buida de competències i es converteix en la quarta titular d'aquest ministeri després d'Ana Mato, Alfonso Alonso i Fátima Báñez -que tot i ser ministra de Treball va assumir Sanitat provisionalment després de la marxa d'Alonso.

Montserrat és també un dels factors que Rajoy ha fet servir per rejovenir el seu gabinet. Als 43 anys -filla de la històrica dirigent el PP català Dolors Monserrat i Culleré- Monserrat s'ha foguejat els últims mesos en tertúlies televisives a Cuatro i La Sexta. Aplaudida també per algunes de les seves rèpliques als independentistes al Congrés, al gener havia sigut nomenada portaveu adjunta del PP al Congrés i també ha format part de l'equip negociador del seu partit en les converses amb Ciutadans.

stats