Política 28/10/2014

Dos milions de persones votaran el 9-N, segons un sondeig d''El Periódico'

Un sondeig d''El País' diu que un 49% dels ciutadans creuen que el nou 9-N no és una decisió encertada, mentre que un 44% s'hi mostren favorables

Ara
1 min

BarcelonaNingú no ha volgut donar mai una xifra, però el cert és que la majoria de líders d'opinió consideren que una participació acceptable el nou 9-N hauria d'assolir els dos milions de persones. Doncs bé, un sondeig que aquest dimecres publica 'El Periódico' afirma que la xifra es podrà assolir en la consulta, que probablement serà impugnada pel govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el sondeig, la participació del 9-N se situarà al voltant del 33%, la qual cosa implica que uns dos milions de catalans aniran a votar. Els més motivats són els voltants de CiU, ERC i la CUP. El sondeig també apunta que una majoria dels ciutadans aprova el nou 9-N. En concret, ho fan un 46,8%, mentre que un 37,4% es mostra en contra i un 15,7% no sap i no contesta.

També ha publicat un sondeig sobre el nou 9-N el diari 'El País', que ha preguntat si la consulta és o no encertada. Les dades apunten que una majoria dels catalans discrepen de la consulta alternativa. Un 49% es mostren contraris a la nova consulta, mentre que un 44% en són partidaris. Segons aquest sondeig, només els votants de CiU, ERC i la CUP donen suport a la consulta plantejada pel Govern per substituir la inicial.

Cal puntualitzar que tant el sondeig d''El Periódico' com el d''El País' es van fer abans que es conegués la intenció del govern espanyol d'impugnar el nou 9-N, una decisió que podria estimular la mobilització de l'electorat.

stats