Política 26/05/2013

Duran i Lleida a 'La Razón': "En la pràctica, del procés sobiranista no hi ha res"

El secretari general de Convergència i Unió ofereix una entrevista al diari madrileny on aborda el procés sobiranista, la relació de Convergència i ERC, l'objectiu de dèficit i de la reforma educativa

Ara
1 min

Barcelona"En la pràctica, del procés sobiranista no hi ha res", afirma Josep Antoni Duran i Lleida en una entrevista publicada aquest diumenge a 'La Razón'. El líder d'Unió explica que el Consell Assessor per a la Transició Nacional "no només estudiarà la independència" i defensa una "via confederal" per articular la relació de Catalunya amb l'Estat. Així tot, defensa que la consulta es convoqui durant aquesta legislatura: "Hem d'intentar-ho, després ja es veurà si és possible o no. El temps ho dirà", afirma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així i tot, Duran i Lleida creu que la independència de Catalunya "en termes econòmics és viable [...] Però no es tracta d'això, el debat és si trobarem que permetin que Catalunya expliqui què vol de cara al futur i que la seva especificitat quedi reconeguda".

Pel que a la relació de Convergència i ERC, el secretari general de Convergència i Unió afirma que "l'acord s'ha aplicat fa poc temps i encara no hi hagut pressupostos. La prova del cotó, doncs, no ha pogut verificar si ERC és realment lleial al seu compromís o no". Sobre les enquestes que recullen un augment d'intenció de vot per al partit d'Oriol Junqueras i un descens per als convergents, diu que "Sóc responsable d'una part de Convergència perquè com faig un discurs moderat, estic apartant els votants de CiU, però crec que és una anàlisi equivocada".

stats