Política 25/12/2014

Duran creu que el rei crida Rajoy a dialogar perquè és ell qui està en una posició "immobilista"

El portaveu de CiU al Congrés detecta "sensibilitat" en Felip VI però entén que ell no pot fer gaire per arreglar el problema català

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que el rei Felip VI va cridar ahir Mariano Rajoy a dialogar en el seu missatge de Nadal perquè és el president del govern espanyol, segons Duran, qui està en una posició "immobilista". "Entenc que fa una apel·lació directa als que no dialoguen, i des d'aquí sempre hi hem estat disposats, a dialogar; altres no s'han mogut", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran veu en Felip VI "sensibilitat" respecte del problema català, però no la que a ell li agradaria, i ha afegit que el monarca tampoc pot fer gaire per arreglar-lo. El dirigent democristià ha remarcat que perquè hi hagi el "retrobament" que reclama Felip VI cal una proposta política i diàleg. En tot cas, ha subratllat que, encara que arribés una proposta per part del govern espanyol, aquesta hauria de passar per les urnes.

Duran ha celebrat que Felip VI hagi parlat de corrupció perquè "projecta una imatge negativa a l'exterior i fa molt mal a la política, que és altament necessària". Al seu parer, no fa esment del cas de la seva germana perquè "ho haurà de resoldre ella", però sí que reclama que s'acabi amb la corrupció.

El portaveu de CiU al Congrés creu que el nou rei d'Espanya va fer una "radiografia correcta" de la situació, i agraeix que es refereixi explícitament a la pitjor conseqüència de la crisi, que és el vessant social.

Ofereix la seva "llarga experiència" institucional per a la defensa d'Ortega en la querella del 9-N

D'altra banda, Duran ha confirmat que s'ha ofert per col·laborar en la defensa de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en la querella pel 9-N. Ha explicat que ell té "llarga experiència" en l'àmbit constitucional, i en concret pel que fa als temes relacionats amb la desobediència, un dels delictes que s'imputen a Ortega, Mas i Rigau. El titular de la defensa s'ocuparà de la part penal, i Duran ja ha parlat amb ell per coordinar-se. "Sempre he dit que aquesta querella pretén resoldre per la via penal problemes que no són de codi penal sinó que són problemes polítics", s'ha queixat.

stats