Política 29/05/2015

Duran: "Que Trias sigui alcalde depèn d'ERC"

El líder d'Unió replica a Sor Caram: "Un consell que no és a l'Evangeli, però que acostuma a ser molt pràctic: "'Zapatero, a tus zapatos'!"

Ara
2 min
Josep A. Duran i Lleida en l’acte de presentació de Jaume Torramadé com a candidat a l’alcaldia de Salt, en la seva última aparició pública com  a dirigent d’Unió.

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ho té clar: "Que Trias sigui alcalde depèn d'ERC". En la seva carta setmanal, el dirigent democristià considera que un govern estable amb CiU, ERC i el PSC no seria un "frau de llei" com ha dit Ada Colau i situa la pressió en els republicans per fer-ho possible malgrat que Alfred Bosch i Jaume Collboni ja han dit que no hi estan disposats. "Un govern de Trias a la ciutat de Barcelona seria legítim políticament i legalment", afirma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran segueix burxant els republicans tot assegurant que no creu que aquest acord "es faci si ERC no està per la feina" i afegeix que en els pròxims dies es veurà si és veritat la voluntat de Bosch de "fer prevaler la independència a l'hora de decidir qui és alcalde". De fet, el líder d'Unió recorda "la pressió" que va rebre Trias per part de l'ANC per signar l'adhesió a la seva proposta de municipis per la independència mentre que ara l'entitat "no només no pressiona" Ada Colau, sinó que "considera injust" dir que la seva candidatura no és independentista.

Sobre el procés de debat intern que té pendent Unió per decidir si avala o no el full de ruta independentista a través de la consulta del 14 de juny, duran ha negat estar molest pel manifest signat per alguns dirigents del seu partit reivindicant que la pregunta sigui clara i sigui per votar sí o no a la independència. "Sí que m'ha desencisat l'actitud d'alguns dirigents", ha reconegut, ja que el fet que s'hagi fet a través de "filtracions mediàtiques" i no a través dels òrgans del partit "el decep".

En tot cas, després del resultat del 24-M, Duran insisteix que no el tranquil·litza que "ERC pugui ocupar l'espai de CiU" i que serà a partir del 2 de juny que exposarà les seves reflexions sobre la campanya. D'entrada, lamenta que des d'algun sector s'hagi assenyalat "la indefinició d'Unió" com una de les causes del resultat electoral. "Patapam! Com que he estat callat i no poden dir que he estat jo el responsable dels resultats, ara ho és Unió".

El líder d'Unió encara fa un últim afegitó a la seva carta tot adreçant-se a Sor Lucía Caram, que dijous va advertir Duran que "és bo saber-se retirar a temps". "Un consell que no és a l'Evangeli, però que acostuma a ser molt pràctic: "'Zapatero, a tus zapatos'!", li respon ell.

stats