Política 10/04/2014

Duran amenaça de trencar CiU si Mas promet una declaració unilateral després d'unes plebiscitàries

El líder d'UDC diu a Onda Cero que pensarà "molt clarament" què fa perquè ell no és independentista

Efe
1 min
Duran a Onda Cero

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura que si la seva federació planteja un dia unes eleccions plebiscitàries amb l'objectiu de fer una declaració unilateral d'independència, ell haurà de pensar "molt clarament" què fa, perquè no és independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero

, el número dos de CiU ha avisat del perill que, si no es troba una solució a l'encaix de Catalunya, hi hagi una "frustració" que serà "molt difícil d'administrar". "No hi ha altra sortida que la de la negociació i pactar entre tots una solució al procés català", ha insistit, sense descartar una reforma constitucional introduint una disposició addicional.

Duran ha insistit que "si les coses segueixen així" es podria arribar a una declaració unilateral d'independència i "el que es declara unilateralment s'aparta de la legalitat i, a més, no és bo, és significativament negatiu".

En aquest sentit, ha afegit: "Fins al dia d'avui, no hi ha un compromís –de CiU– en aquest sentit i si un dia CiU planteja que es presenta a les eleccions i l'objectiu és, l'endemà, declarar unilateralment la independència, alguns ens ho haurem de pensar molt clarament".

El dirigent democristià ha insistit que la consulta que demana Catalunya és de tipus "consultiu" i que, al seu parer, pot ser legal si hi ha voluntat política, perquè el que es proposa és essencialment "consultar" i no que "una part decideixi pel tot".

stats