Publicitat
Publicitat

CiU avala que els fills de militars no hagin de fer exàmens en català

El Congrés aprova amb el vot dels nacionalistes una proposició no de llei que permet que aquest col·lectiu no sigui avaluat del català

La comissió de Defensa del Congrés de Diputats ha aprovat aquest dimecres amb el suport de CiU una proposició no de llei del PP que permet que els fills dels militars desplaçats a una comunitat autònoma durant un període inferior a tres anys puguin estar exempts d'avaluar-se en la llengua cooficial, com per exemple el català.


L'esmena presentada per CiU i que ha acceptat el PP afegeix a la proposició que aquests alumnes rebran una “atenció personalitzada i un suport lingüístic específic que els permeti continuar amb totes garanties” les classes. És a dir, en el cas de Catalunya seguiran les classes en català però amb una ajuda personalitzada que els podria permetre, si els professors ho consideren necessari, fer els exàmens en castellà i excloure del seu expedient acadèmic la nota de l'assignatura de llengua catalana, de la qual s'hauran d'examinar igualment.


El PSC ha criticat amb duresa el suport de CiU però el diputat nacionalista Antoni Barberà ha explicat a l'ARA que la llei d'educació catalana del 2006 ja permet l'aplicació de mesures d'atenció personalitzades per a aquest col·lectiu, com no avaluar l'assignatura de català.


Barberà ha assegurat que la mesura evita que s'accepti el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament a Catalunya, ja que la proposició del PP advoca per facilitar l'escolarització d'aquests alumnes en “centres que imparteixin els estudis en castellà com a llengua vehicular”. El diputat ha explicat que com que el castellà no és vehicular a Catalunya la mesura no tindria efecte però que era necessari afegir-hi el component d'"atenció personalitzada" per no establir un precedent i evitar possibles “confrontacions futures”.

Més continguts de Política

  1. El Foro de Sao Paulo aprova una declaració a favor del dret a decidir i el caràcter constituent del 27-S

    La XXI reunió de partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib insta Espanya a reconèixer el resultat de les eleccions plebiscitàries i a obrir el diàleg per fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya

  2. Lluís Rabell: "Si no s'ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència"

    El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot diu a 'El matí de Catalunya Ràdio' que cal teixir complicitats amb l'Estat

  3. Rajoy situa el 27-S com la primera amenaça per a Espanya

    El president espanyol avisa que "a Catalunya no hi haurà independència de cap de les maneres"