CANVI DE CICLE
Política 08/11/2013

ERC prepara per al 14 de desembre un gran acte al Fòrum a favor de la consulta

Els republicans donaran protagonisme a la societat civil, tot i que asseguren que ja confien que Mas compleixi els seus compromisos

Europa Press
2 min

BarcelonaERC prepara per al 14 de desembre un gran acte al recinte del Fòrum de Barcelona a favor de la consulta on vol que la societat civil tingui el protagonisme, segons han informat a Europa Press fonts republicanes. El compromís del Govern és acordar abans de final d'any la data i la pregunta que es formularan en la consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa des de la seu d'ERC, el portaveu dels republicans al Congrés, Alfred Bosch, ha contextualitzat aquest acte en les mobilitzacions que durant els últims mesos han estat fent des d'aquesta formació a tot el territori català a favor de la consulta. "Cada setmana fem un mínim d'un parell o tres d'actes, a Barcelona i a comarques, per explicar quina és la nostra opció i els nostres plans", ha assegurat Bosch durant la presentació d'una bateria d'iniciatives que ERC portarà al Congrés en relació amb el projecte Castor. "A mesura que s'acosti l'anunci de la data i la pregunta de la consulta, que ha de ser abans de final d'any, lògicament incrementarem aquestes mobilitzacions", ha apuntat el diputat republicà.

Fonts d'ERC han indicat que desitgen que aquest esdeveniment no es limiti a ser un acte de partit, per la qual cosa les entitats cíviques independentistes tindran un gran protagonisme a l'escenari. Bosch ha valorat positivament que als últims dies s'hagi visualitzat que tant el Govern com el president de la Generalitat, Artur Mas, hagin agafat més pes en el procés sobiranista. "Interpretem que és molt bo, molt positiu, que el Govern i el president tinguin el màxim de protagonisme. És com ha de ser", ha destacat Bosch, que ha afegit que els republicans tenen màxima confiança que Mas complirà els seus compromisos i anunciarà la data i la pregunta de consulta a final d'any.

stats