DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 17/09/2014

La CUP es queda sola votant a favor de la "desobediència" com a via per organitzar el 9-N quan el TC el veti

ERC evita donar suport a la proposta de resolució. El text demanava convocar un ple extraordinari l'endemà que el Constitucional suspengui la llei de consultes catalana

S. González / O. March
1 min

BarcelonaLa CUP s'ha quedat sola defensant la "desobediència" com a "instrument vàlid i legítim per acomplir el dret a l'autodeterminació" al debat de política general. D'aquesta manera, només l'esquerra independentista s'ha posicionat a favor de fer la consulta del 9-N encara que el Tribunal Constitucional (TC) veti totes les vies per poder-la celebrar. 4 diputats hi han votat a favor (els 3 de la CUP i una diputada de CiU que s'ha equivocat), 94 en contra i 34 s'han abstingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer punt del text, de fet, defensa "garantir i assegurar que la consulta se celebrarà el pròxim 9-N amb independència que el TC suspengui cautelarment la llei de consultes" que sortirà del Parlament aquest divendres en un ple extraordinari.

La proposta també demana convocar un ple extraordinari l'endemà que el TC suspengui la llei de consultes i el decret de convocatòria per tal de fer públic el debat que els grups parlamentaris tindran "sobre les mesures i accions a adoptar per encarar aquesta situació".

stats