POLÍTICA
Política 30/09/2013

ERC replica al PSC que el "frau democràtic" seria que s'alineés amb el PP contra la consulta al Congrés

La portaveu republicana, Anna Simó, demana a les bases i els simpatitzants socialistes que pressionin la cúpula perquè Navarro no es despengi de la defensa de la consulta

M.colomer
1 min
Anna Simó, durant la roda de premsa d'ERC

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha replicat aquest dilluns a la cúpula del PSC que el que esdevindria un autèntic "frau democràtic" seria que els diputats socialistes catalans al Congrés no defensessin a la cambra baixa el dret a decidir que diuen defensar a Catalunya. Simó ha reaccionat així després que els socialistes catalans hagin considerat un "frau democràtic" que el Parlament aprovés, amb el suport de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, una resolució per portar el dret a decidir al Congrés, per fixat data i pregunta de la consulta abans de finals d'any i per posar un termini de tres mesos a la negociació de la consulta amb l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I no només això, sinó que per la republicana és un "error" de característiques històriques que el PSC trenqués amb la seva tradició i optés per tancar files amb el PP per barrar el pas al dret a decidir a Catalunya.

Crida a les bases del PSC

Simó ha instat els sectors més catalanistes del PSC favorables a la consulta tant sí com no que pressionin la cúpula socialista perquè no es despengin del dret a decidir. La republicana ha repescat un dels lemes del PSC del 2008 –"si tu no hi vas, ells tornen"- per alertar a les bases socialistes: "si tu no t'hi poses fort, ells es posen d'acord".

stats