Política 13/08/2014

ERC insta a fer la consulta del 9-N encara que el govern espanyol faci un "disbarat"

Apel·la a la "sang freda, el seny i al temperament serè" per evitar que el procés "descarrili"

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha insistit aquest dimecres en el fet que la consulta sobiranista s'ha de celebrar el 9 de novembre, tal com preveu l'executiu català, encara que el govern espanyol faci un "disbarat" per vetar-la, i ha apel·lat a la "sang freda, el seny i al temperament serè" perquè el procés "no descarrili".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, Bosch ha reiterat que el 9 de novembre els catalans han de votar per decidir el seu futur polític, després que ahir la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, obrís la porta a ajornar la consulta en el cas que l'Estat la impedeixi. "El nostre posicionament és votar pacíficament sobre el futur de Catalunya (...). Si el govern espanyol està disposat a fer un disbarat per impedir-ho, aquesta provocació no ens desviarà del nostre objectiu central", ha alertat el diputat independentista.

El portaveu d'ERC a la cambra baixa ha replicat a més a Ortega que ningú pot assegurar que una altra data per a la consulta sigui millor que aquesta. "Hem de ser responsables i complir", ha sentenciat.

stats