Política 31/10/2011

ERC planteja una consulta ciutadana abans de defensar el concert econòmic a Madrid

Els republicans subratllen que el nou model de finançament ha de permetre a Catalunya recaptar, gestionar, liquidar i revisar tots els seus impostos

Sara González
1 min

BarcelonaERC considera que Catalunya ha d’anar a defensar el concert econòmic a Madrid havent realitzat una consulta a la població catalana. “Hem d’anar a defensar el concert a Madrid ja amb el suport dels catalans i catalanes. No podem fer un canvi de model a esquena de la gent de Catalunya”, ha assegurat el candidat d’ERC a les eleccions espanyoles, Alfred Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del grup parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, ha advertit que “no cauran en el parany del procés estatutari”, en què per buscar la unitat van sorgir “nombroses interpretacions”. “El canvi de paradigma és que ha de ser l’administració catalana la que recapti, inspeccioni, liquidi i revisi tots els impostos”, ha dit Puigcercós durant la reunió de l’executiva d’ERC amb el grup parlamentari.

ERC ha explicat que durant la comissió del concert “no ha tibat la corda fins al final” perquè ara és important sumar i ha celebrat que ICV-EUiA se sumés a les conclusions. De fet, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat que “l’esperit de Brussel·les” s’hagi instal·lat al Parlament.

stats