Política 29/12/2014

ERC, sobre la negociació per les plebiscitàries: "Tots cedirem i trobarem el punt en comú"

El portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Pere Aragonès, alerta que ajornar les eleccions pot fer que "es tanqui la finestra d'oportunitat"

Ara
1 min

BarcelonaERC comparteix l'optimisme de CDC de cara a un acord per a la convocatòria d'eleccions referendàries, segons ha assegurat aquest dilluns el portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Pere Aragonès, en declaracions a RAC1. "Tots cedirem i trobarem el punt en comú", ha assegurat Aragonès, que ha confirmat converses ja no només entre CDC i ERC, sinó entre tots els partits del dret a decidir i les entitats de la societat civil per buscar l'acord per a les eleccions referendàries, que espera que es materialitzi "en els pròxims dies o setmanes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aragonès ha insistit en la necessitat que els comicis siguin el primer trimestre del 2015 per tal d'obtenir al més aviat millor un mandat democràtic per fer la independència. Davant la possibilitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, opti per esgotar la legislatura, Aragonès ha alertat que "potser el 2016 la finestra d'oportunitat s'haurà tancat". Això sí, deixa entreveure que l'acord no serà possible al voltant d'una llista unitària, perquè els republicans consideren que no és la fórmula que més suports obtindria. Ha alertat que sigui quin sigui l'acord, no es podrà interpretar en termes de guanyadors o perdedors interns, perquè serà el fruit d'un diàleg multilateral que assumiran tots els actors implicats en el procés.

Els republicans són partidaris de la unitat d'acció política, perquè és un "requisit indispensable que els independentistes treballem junts". "Els fulls de ruta són perfectament encaixables més enllà de la fórmula electoral", ha assegurat Pere Aragonès, que ha insistit que "no hi ha alternativa" a l'acord per a la convocatòria electoral.

stats