Política 31/03/2011

El PSOE acusa Rajoy de "donar oxigen a ETA"

Els socialistes reclamen al PP que elegeixi un altre camí per desgastar el vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } La portaveu del comitè electoral del PSOE, Elena Valenciano, ha acusat avui el líder del PP, Mariano Rajoy, de "donar oxigen a ETA"" i de fer-ho "en el pitjor moment", justament quan està "asfixiada". Per la responsable socialista, es tracta d'un comportament "francament irresponsable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Valenciano, l'objectiu evident del PP i d'alguns mitjans de comunicació que donen credibilitat a les actes d'ETA és "desgastar" el vicepresident i responsable de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. Segons ha dit, els populars hi tenen "dret", però els ha recomanat que escullin un altre camí perquè el de la lluita antiterrorista "és el pitjor de tots". Quan hi ha aquesta divisió, ha explicat, els únics que hi perden són "els partits democràtics". Valenciano avisa el PP que haurà de respondre, com a mínim, "davant de la seva consciència".

La dirigent del PSOE ho ha dit en un acte de la Fundación Ideas, que dirigeix l'exministre Jesús Caldera, en el transcurs del qual s'ha presentat un informe sobre les polítiques que aplica el primer ministre britànic, David Cameron, i les seves similituds amb el programa polític del PP. Caldera ha alertat que a Gran Bretanya l'ajustament fiscal ha estat de 95.000 milions d'euros, que, en una eventual Espanya governada per Rajoy, serien 60.000 milions. El PSOE també alerta que els conservadors de Londres i de Madrid aposten per l'energia nuclear, que "és cara i frena les renovables".

stats