DRET A DECIDIR
Política 09/03/2013

Ernest Maragall insta el PSC a treballar activament en la construcció del nou Estat català

El líder de Nova Esquerra Catalana creu que només és podrà assolir la independència amb la unió de totes les forces polítiques i la ciutadania

Acn
2 min
Ernest Maragall va ser escollit ahir president del nou partit.

La Selva del CampErnest Maragall ha destacat com a positiu que el PSC hagi fet un presumpte "canvi de rumb" després que trenqués la disciplina de vot al Congrés per donar suport el dret a decidir de Catalunya. Per a Maragall, "seria una bona notícia que una força com el socialisme català" s'integri entre els partits que defensen el dret a decidir i que aporti "la seva visió sobre quina és la millor perspectiva amb què construir aquest país". El líder de Nova Esquerra Catalana ha participat a la tercera sessió del consell nacional de la nova formació política, aquest dissabte a la Selva del Camp (Baix Camp), on s'ha aprovat un document de mesures contra la corrupció i contra la "radicalització democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de Nova Esquerra Catalana, Ernest Maragall, ha aplaudit el gest del PSC al Congrés a favor del dret a decidir si suposa un "canvi de rumb" per al partit socialista. Per a Maragall, el camí cap a la independència només es pot afrontar des de "la unitat política i social". "Seria una bona notícia que una força com el socialisme català quedés integrat en aquest bloc al voltant del dret a decidir i aportés la seva visió de quina és la millor perspectiva amb què hem de construir amb la ciutadania aquest país. Estarem atents a veure com evoluciona", ha apuntat.

Nova Esquerra Catalana s'ha proposat treballar en els propers anys colze a colze amb les entitats i moviments que la ciutadania ha posat en marxa per "reprendre el desplegament d'aquest concepte Catalunya-estat". Maragall també ha criticat "el cert bloqueig" que el procés sobiranista del país pateix a conseqüència de "les decisions que venen del govern central i l'estat" espanyol.

Maragall ha participat a la tercera sessió del consell nacional del seu nou partit, Nova Esquerra Catalana, on s'ha aprovat un document de mesures contra la corrupció. El document contempla una desena de mesures que es podrien aplicar "immediatament" i un catàleg que serà debatut en el grup de regeneració democràtica. El partit es prepara per presentar-se a les properes eleccions municipals.

stats