Política 04/02/2014

Esperanza Aguirre demana "transparència" a Rajoy i l'insta a publicar les balances fiscals

En una entrevista a TV3, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid adverteix al president espanyol que "la transparència és essencial"

Ara
1 min
Esperanza Aguirre a 'Els matins' de Tv3

Barcelona"Aquest és el govern de la transparència i, per tant, ha de publicar les balances fiscals". Així s'ha expressat Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid, en una entrevista a 'Els matins', de TV3. Aguirre ha lamentat que l'eslògan 'Espanya ens roba' "ha calat molt fort" entre la ciutadania catalana i ha considerat que publicar les balances fiscals negaria l'argument de l'espoli fiscal que branden els independentistes. L'exdirigent popular també ha assegurat que la proposta del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de canviar la metodologia no és per a Catalunya sinó per a la Comunitat de Madrid, que és la que més recapta. "Publicar les balances fiscals és dir què es recapta. Aquí es creu que és per a Catalunya, però jo crec que és per a Madrid", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic contenta que Mas digui que tot el que es faci serà sempre sota la llei"

Sobre el procés d'autodeterminació de Catalunya, Aguirre ha afirmat que li faria "molta pena" que Catalunya s'independitzés i ha assegurat que són "molts" els "llaços culturals, familiars i econòmics" que uneixen catalans i espanyols. En aquesta línia, s'ha mostrat esperançada que es pugui arribar a una via d'enteniment entre els governs català i espanyol i ha assegurat que la fa "contenta" que "Mas digui que tot el que es faci serà sempre sota la llei". "Si Catalunya se separa seria un esquinç per a tots nosaltres", ha reblat l'expresidenta de la Comunitat de Madrid i actualment consellera de l'empresa de caçatalents Seeliger y Conde, que ha assegurat que sent una gran estima per Catalunya i els seus ciutadans: "La meva àvia era catalana i els meus millors amics són aquí".

stats