Política 30/04/2013

Extremadura replica a Mas que els últims de la classe no poden donar lliçons

La vicepresidenta extremenya critica que el president de la Generalitat estigui acostumat a "menjar a la carta"

Efe
2 min

MèridaLa vicepresidenta extremenya, Cristina Teniente, ha replicat al president català, Artur Mas, que les lliçons sobre els objectius de dèficit no les poden donar els "últims de la classe, sinó els primers", i ha acusat Mas de demanar més fons per menjar a la carta d'un Estat que vol abandonar. D'aquesta manera, Tinent ha respost a les declaracions d'Artur Mas en una entrevista a La Xarxa, en què va titllar de "pura hipocresia" que Extremadura es presenti com si fos la comunitat que cada any salva l'exercici a Catalunya. A més, Mas va demanar al president d'Extremadura, José Antonio Monago, "una mica de serietat i de decència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'agència EFE, la vicepresidenta del govern d'Extremadura ha dit que les declaracions d'Artur Mas són gairebé "indignants" i ha indicat que, segons la seva opinió, el president de la Generalitat "està acostumat a menjar a la carta i vol donar lliçons als qui mengen de menú".

"Les lliçons no les poden donar els últims de la classe, les donen els primers, i en tema del compliment del dèficit, Extremadura és la primera", ha dit Tinent, que ha afegit que la "indecència" i la "hipocresia" és demanar "permanentment més fons per menjar a la carta d'un Estat que vols abandonar". I no només això, sinó també "amenaçar amb aspiracions sobiranistes per carregar-se el principi de solidaritat o trepitjar la Constitució i oblidar que són les persones, i no els territoris, les que tributen", ha afegit.

Per a la vicepresidenta, Extremadura –que va tancar el 2012 amb el dèficit més baix d'Espanya (el 0,69%)– ha estat "contribuent net" per al compliment del dèficit de l'Estat, de tal manera que, si ara es pot establir objectius de dèficit a la carta serà per a les regions que compleixen i, si no, "tots a menjar de menú, que és el que no agrada a Mas".

Segons la seva opinió, no es pot perjudicar les comunitats que treballen per complir els seus objectius i premiar les que incompleixen, com és el cas de Catalunya.

stats