Política 09/07/2013

PSC, PP i Ciutadans celebren la rectificació de Mas respecte al títol del “fitxer d’adhesions”

Els tres partits consideren que la iniciativa és "un instrument divisor de la societat catalana"

Clàudia Dinarès
2 min

BarcelonaLes declaracions del president Artur Mas d'ahir dilluns en què reconeixia que el títol del "fitxer d'adhesions donava lloc a equívoc" han sigut celebrades pels partits contraris al procés sobiranista impulsat pel govern de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La idea que el "fitxer d'adhesions" és un instrument divisor que insinua una classificació "entre bons i mals catalans" ha sigut expressada per Ciutadans, el PP a Catalunya i el PSC. Així ho han mostrat aquest dimarts en roda de premsa a la cambra catalana, on els tres partits han mostrat satisfacció respecte a la rectificació del president, que ha sigut confirmada pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha avançat que el projecte es refaria de nou.

Jordi Cañas, portaveu parlamentari de Ciutadans, ha declarat que el govern d'Artur Mas "fa de la divisió la seva única estratègia" i ha mostrat la seva oposició frontal a un règim que ha assegurat que "prepara una espècie de judici final que divideix la societat entre bons i dolents". Cañas ha afegit que "a Catalunya el Govern està treballant activament per dividir els catalans a base de l'odi".

A aquesta posició s'hi ha sumat el PP, que segons ha anunciat el seu portaveu al Parlament, Josep Enric Millo, "rebutja" i "repulsa enèrgicament" l'actitud del Govern respecte al "fitxer d'adhesions", que considera que "ratlla el totalitarisme". Millo ha aprofitat per declarar que des del Partit Popular català no estan disposats a acceptar "que la rectificació consisteixi únicament en la modificació del nom" i ha instat el govern de Mas no només a rectificar, sinó a "desistir de la voluntat política de tirar-ho endavant".

Paral·lelament, el PSC també ha celebrat la rectificació del president de la Generalitat i, tal com ha afirmat Maurici Lucena, portaveu socialista al Parlament, el partit no acceptarà distincions entre "catalans bons i dolents", ja que des d'un punt democràtic això els semblaria "gravíssim". "Seguirem de prop l'esborrany que faran en substitució del fitxer", ha afegit Lucena.

stats