Política 01/01/2012

El president valencià aprofita el discurs d'Any Nou per anunciar una retallada de 1.000 milions

Alberto Fabra assegura que "tots els esforços públics" han d'anar destinats "a crear ocupació"

Efe
2 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha anunciat en el seu discurs d'Any Nou un 2012 en què es duran a terme "grans reformes" basades en l'austeritat i reactivació de l'economia regional i destinades a reduir el dèficit, crear ocupació i donar suport a emprenedors i joves.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el tradicional missatge del cap del Consell, que s'ha emès aquest diumenge a la nit –en lloc del 31 de desembre, com era habitual–, Fabra s'ha dirigit als ciutadans de la Comunitat en clau econòmica, i ha elaborat una radiografia de la situació econòmica actual.

Davant les previsions per al 2012, el president del Govern valencià ha assegurat que seguirà fent front a la crisi fomentant l'estalvi i rebaixant les despeses prescindibles de l'Administració, perquè s'ha de "canviar per crear ocupació, reduir el dèficit i assegurar la societat del benestar".

En aquest sentit, ha advocat per "zero despeses supèrflues i que cada esforç públic es destini a crear ocupació", cosa que permetrà, segons ha afirmat, garantir la salut, l'educació i l'atenció de les persones.

Així, ha anunciat que en el primer trimestre de 2012, el Consell adoptarà quatre noves iniciatives encaminades a reduir el dèficit i incentivar l'economia de la Comunitat Valenciana.

En virtut de la primera, el ple del Consell aprovarà en la seva primera reunió de l'any un Decret-Llei de "mesures urgents" per a la reducció del dèficit que afectarà tot el sector públic de la Generalitat.

Aquesta iniciativa es traduirà en un estalvi inicial estimat de 1.000 milions d'euros, reorganitzar i racionalitzar la prestació de serveis públics, incrementar la corresponsabilitat en el seu finançament i impulsar noves polítiques d'estalvi en el si de l'administració.

Segons la seva opinió, l'austeritat no és només gastar menys, sinó també "saber gastar millor", i, per això, la segona mesura que adoptarà serà la celebració al març d'una cimera amb ajuntaments i diputacions per "eliminar duplicitats en els serveis públics i agilitar les tramitacions administratives".

Segons ha apuntat, la tercera acció del Consell estarà destinada a incentivar l'economia real, i, per això, 2012 "ha de convertir-se en l'any dels emprenedors", en què la "política de subvencions acabi per convertir-se en una política de incentius".

D'aquesta manera, en el segon ple, el Consell aprovarà el Decret-Llei de suport als emprenedors, microempreses i pimes, perquè iniciïn projectes que generin ocupació, activitat econòmica i majors ingressos públics, una norma que suprimirà taxes i traves administratives que dificulten l'activitat empresarial i que permetrà obrir un negoci en un màxim de 48 hores.

La quarta iniciativa que ha anunciat perseguirà "redoblar esforços" a través del Pla d'Ocupació Jove, dotat amb cent milions d'euros, per incorporar al món laboral "més de 15.000 joves".

stats