Política 27/06/2011

Felip Puig tanca l'aixeta a la instal·lació de radars

Aquest any es posaran els 30 últims radars que ja estaven previstos per l'anterior govern

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha anunciat avui que amb la instal·lació aquest any dels 30 nous radars que ja va comprometre el tripartit dóna per acabada la ubicació de punts de control de la velocitat a la xarxa viària catalana, que d'aquesta forma quedarà establerta en uns 180 radars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva compareixença al Parlament per detallar els pressupostos d'Interior, el conseller ha indicat que al llarg d'aquest any s'acabaran d'instal·lar els 30 nous radars fixos encarregats pel tripartit, per passar de 148 a 178 a la xarxa viària catalana, amb la qual cosa es completarà "de forma estable i definitiva" la xarxa de radars.

Tant Jaume Bosch (ICV-EUiA) com Oriol Amorós (ERC) han coincidit en denunciar que CiU acusés el tripartit de tenir una "voracitat recaptatòria" i li han recordat que durant l'últim any de govern íntegrament dels partits d'esquerres es van imposar multes de trànsit per valor de 94,8 milions, mentre que en l'últim, part del qual ja ha governat CiU, les sancions han pujat fins als 96 milions d'euros.

Puig ha respost que, com ara hi ha més radars que amb el tripartit, la recaptació per cada radar és més baixa, el que creu que demostra que "la voracitat" de l'actual govern "és menor". A més, ha reiterat que ja ha acabat amb la major permissivitat en els radars de la "zona 80" que creu que va imposar el seu antecessor, Joan Saura.

stats