Política 26/09/2012

Fernández Vara reclama a Mas que els retornin "150.000 extremenys" si Catalunya s'independitza

L'expresident i actual líder del PSOE a Extremadura lamenta que, "en plena crisi", Mas "sotmeti Catalunya i la resta d'Espanya a unes eleccions amb un programa basat en la independència"

Ara
1 min
Guillermo Fernández Vara, aquest dimecres / EFE

Barcelona"Si algun dia [Mas] aconsegueix el seu objectiu, caldrà que abans retorni el que es va emportar [Catalunya] fa trenta o quaranta anys. No em refereixo a riqueses materials, sinó a éssers humans. 150.000 persones que ens van ser sostretes, més els seus fills i els seus néts". Aquesta és la proposta de l'expresident d'Extremadura i actual líder socialista a la regió, Guillermo Fernández Vara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un article en el seu blog aquest dimecres, després de l'anunci del president Artur Mas sobre l'avançament electoral amb caràcter plebiscitari a Catalunya, Fernández Vara lamenta que, "en plena crisi", Mas "sotmeti Catalunya i la resta d'Espanya a unes eleccions amb un programa basat en la independència i no en l'ocupació, les empreses, l'educació i la sanitat".

"Van néixer a Espanya, en una part de l'anomenada Extremadura que no els podia donar de menjar perquè algú així ho va decidir. I se'n van anar a una altra part d'Espanya, Catalunya, perquè el mateix així ho va decidir. Arribat el moment, si us plau. que abans ens els tornin", recalca Vara.

stats