Política 17/05/2015

Fernàndez carrega contra la "màfia" de l'Ajuntament de Barcelona i demana escollir "entre els mercats o la gent"

El diputat de la CUP retreu en l'acte central de campanya el cas Millet, el cas del Port de Barcelona i les relacions de Trias amb Cuatrecasas

Laia Vicens
2 min
La Plaça d'Orfila, a Sant Andreu, s'ha omplert en l'acte central de la CUP a Barcelona / CÈLIA ATSET

Barcelona"És màfia o no és màfia, que José Mestre [qui gestionava les terminals del Port de Barcelona] estigui condemnat? És màfia o no és màfia que Millet estigui condemnat per tràfic d'influències però els "influenciats" no ho estiguin? És màfia o no és màfia que l'organitzador del viatge de Xavier Trias a Nova York fos Emili Cuatrecasas, un defraudador fiscal confés?". Així de contundent s'ha mostrat el diputat de la CUP David Fernàndez en l'acte central de Capgirem Barcelona per al 24-M, que s'ha celebrat aquesta tarda a la plaça Orfila de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Fernàndez ha defensat que el 24-M és la oportunitat per resoldre "el dilema": "si és el temps de la gent o el temps dels mercats", ja que segons ha dit, "el municipi no és on acaba la democràcia, sinó que és on comença".

En l'acte també ha intervingut la candidata a Barcelona, María José Lecha, que també ha denunciat la "opacitat" de l'Ajuntament barceloní, governat pels "lobis empresarials" que decideixen què "es privatitza i què no". Segons ha dit, aquestes externalitzacions dónen peu a la corrupció. "Si tinguéssim els serveis bàsics municipalitzats, no estaríem parlant de desigualtats o de pobresa energètica, sinó que parlaríem d'uns serveis pel poble i per les classes populars".

David Fernàndez ha reivindicat que votar la CUP és "la millor garantia" perquè "avanci el procés polític", perquè "vol per Catalunya el mateix que per qualsevol altre poble del món: decidir el seu futur". El diputat cupaire ha dit que "alguns" es posen "nerviosos" quan la CUP entra a una institució. "El nostre vot és el que més molesta, més emprenya i més temen les elits extractives de la ciutat", ha sentenciat.

stats