Política 25/04/2017

Ferran Pedret (PSC) i Fernando Sánchez (PP), primers diputats que deleguen el vot per paternitat

Des del 2015 el reglament del Parlament ho permet, però fins ara cap pare ho havia demanat. El permís de maternitat és possible des del 2006, i ja l'han demanat 15 diputades

A.s.
1 min
El portaveu parlamentari del PSC, Ferran Pedret.

Barcelona2 anys després que els diputats també puguin demanar delegar el vot per paternitat en els plens del Parlament, Ferran Pedret (PSC) i Fernando Sánchez (PP) han sigut els primers a demanar-ho. Cap dels dos serà aquest dimecres i dijous en els plens del Parlament a causa de la seva recent paternitat, i han delegat el vot en el portaveu del respectiu grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez és pare per tercer cop, però és el primer cop que demana delegar el vot. En un reportatge a l'ARA publicat el 31 de desembre ho explicava. Quan va tenir el primer fill fa 3 anys va demanar els 15 dies de paternitat, però no els hi van concedir perquè aquest fet encara no estava regulat -la regulació és del 2015-. El naixement del segon fill va coincidir amb les vacances d’agost i no li va caldre. “Però ara la meva dona està embarassada del tercer, que naixerà a l’abril, i sí que els demanaré”, deia al desembre.

Les diputades que tenen un fill durant la legislatura poden delegar el vot -i seguir cobrant el sou encara que assisteixin al Parlament- des de la reforma del 2006. La primera a demanar-ho va ser Dolors Camats (ICV) el 2007, i l'última Marta Ribas, també d'ICV però ara dins el grup de CSQP, que encara està de baixa. En aquests 11 anys han sigut 15 les diputades que ho han demanat, tot i que no són totes les diputades que han sigut mares durant aquest temps.

stats