Política 25/09/2013

Foment del Treball subscriu el document de Rigol pel Dret a Decidir però no se sumarà al Pacte Nacional

La patronal catalana es limita a signar el text però defuig participar en "actes polítics"

E.f.
1 min

BarcelonaLa junta de la patronal Foment del Treball ha aprovat aquest dimecres el Manifest sobre el Dret a Decidir que el president del Govern, Artur Mas, va encarregar a l'expresident del Parlament Joan Rigol. Malgrat el suport al text, però, Foment no participarà en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat un dels membres de la junta de la patronal que presideix Joaquim Gay de Montellà, el consens per signar el manifest ha estat unitari, però els empresaris "no volen participar en cap acte polític".

En un breu comunicat, la patronal ha corroborat aquesta postura: "La junta ha descartat l'entrada de Foment al Pacte Nacional pel Dret a Decidir en considerar-lo una plataforma d'acció política, l'activitat de la qual s'allunya de les funcions de Foment com a organització empresarial i els compromisos de representació vers els seus associats".

A la pràctica, això voldrà dir que el text que ja han subscrit 800 entitats i partits polítics comptarà finalment també amb la signatura de la patronal catalana sense que això impliqui visibilitat o participació activa en futures reunions per avançar en el Pacte Nacional.

"La política no ens toca fer-la a nosaltres", ha dit l'empresari en declaracions a l'ARA en sortir de la trobada.

Rigol ja va avançar quan va presentar el manifest que el redactat volia ser "inclusiu" per trobar el suport tant dels partidaris del 'sí' com del 'no' a la independència. De fet, el text no parla en concret de cap consulta, més enllà de dir que el poble català ha de tenir veu per decidir.

stats