Política 26/07/2017

Forn insisteix al Parlament que els Mossos garantiran que es pugui votar l'1-O

El nou conseller d'Interior respon a les crítiques del PSC i Cs en la sessió de control

Núria Orriols / Ot Serra
2 min
El nou conseller d'Interior, Joaquim Forn, avui al Parlament, on ha respost a preguntes dels grups en la sessió de control

BarcelonaEl paper dels Mossos d'Esquadra en el referèndum també ha protagonitzat la sessió de control al Govern. Tant el PSC com Ciutadans han interpel·lat el nou conseller d'Interior, Joaquim Forn. El primer ha sigut el diputat del grup socialista Carles Castillo, que ha criticat el nomenament de Pere Soler com a director general del cos. El representant del PSC ha fet saber al conseller que alguns agents estan pensant a demanar vacances l'1 d'octubre per evitar rebre instruccions contradictòries i s'ha preguntat si Soler pretén enfrontar diferents cossos de seguretat. Castillo ha recordat les piulades del nou director dels Mossos en què assenyalava que li feien "pena tots els espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forn ha defensat que Soler té "l'aval polític i tècnic" per exercir el càrrec i ha posat en valor la seva capacitat de diàleg, que "va demostrar" tant a la Direcció General de Serveis Penitenciaris com a l'Ajuntament de Terrassa.

Des de Cs, el seu portaveu, Carlos Carrizosa, també ha carregat contra la voluntat del Govern de posar els Mossos "al servei del president i no de tots els catalans" de cara a l'1 d'octubre. "És una vergonya que una policia tan ben valorada es vegi entre l'espasa i la paret", ha assenyalat.

Forn ha insistit, com ha fet des que ha accedit al càrrec, que l'1 d'octubre els Mossos permetran que es voti amb "seguretat i tranquil·litat", com en "qualsevol contesa electoral". A més, el titular d'Interior ha criticat a la formació taronja que no sigui tan exigent amb el paper dels cossos de seguretat a Madrid i ha lamentat que hagi "vetat" compareixences a la comissió d'investigació de l'operació Catalunya.

El mateix conseller ja va respondre ahir a una interpel·lació en el mateix sentit del PP, també al Parlament.

I també ahir, el portaveu del cos, Albert Oliva, va recordar en unes declaracions a la Cadena SER que els agents dels Mossos obeeixen ordres jeràrquiques i que estan a les ordres dels seus comandaments i del conseller.

stats