Política 22/01/2015

Homs reclama aparcar debats partidistes i crida a centrar-se a "fer la independència de debò"

El conseller de la Presidència, en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', assegura que el Govern ja treballa "internament" en el repartiment d'actius i passius amb el govern espanyol en cas de proclamar l'estat independent

Ara
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en roda de premsa aquest dimarts / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha fet una crida aquest dijous al matí durant una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' a aparcar les diferències partidistes en el full de ruta per "centrar-se a fer la independència de debò". "Hem d'oferir certeses a la ciutadania sobre la possibilitat que Catalunya es converteixi en un estat independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No eixamplarem la base a favor de la plena sobirania lluitant per veure qui és més independentista. Per a alguns, la independència ha estat un recurs electoral, no un projecte sòlid", ha apuntat Homs, sense voler referir-se a cap partit en concret. Pel que fa a la negociació del full de ruta, Homs ha assenyalat que, en cas que no hi hagi acord, els informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) serviran de base per fomentar el debat.

Futura negociació?

El conseller de la Presidència ha apuntat que el Govern ja treballa "internament" en el repartiment d'actius i passius que caldria abordar amb el govern espanyol en cas de proclamar l'estat independent. "Tenim una posició negociadora interessant, en aquest aspecte", ha considerat Homs, en referència al fet que més del 50% del deute català està en mans de l'Estat.

Homs ha assenyalat, en referència al paper de la Unió Europea (UE) entre el procés sobiranista, que les institucions comunitàries "actuen amb pragmatisme".

stats