Política 17/02/2017

Gallardón diu que "Iglesias i els seus sequaços" són "majordoms" que van cobrar del chavisme i "no creuen en la democràcia"

L'exministre de Justícia carrega contra els membres del partit lila perquè "defensen una tirania"

Europa Press
2 min
Alberto Ruiz-Gallardón defensant la reforma de l'avortament al Congrés la setmana passada. EFE

MadridL'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, membre de l'equip de defensa de l'opositor veneçolà Leopoldo López, ha carregat durament contra Podem per no assistir a l'acte d'aquest dijous en què es va demanar la seva llibertat i ha titllat Pablo Iglesias "i els seus sequaços" de "majordoms a sou" del chavisme. En dues entrevistes a Onda Cero i la Cadena COPE, Gallardón ha remarcat que en aquest acte "de dignitat i unitat" van unir les seves veus "els demòcrates", i ha afegit que "els que no hi van ser -com Podem- és perquè no creuen en la democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha respost a l'"insult mesquí" d'Iglesias, que va titllar l'expresident socialista Felipe González de "majordom del capitalisme", i ha afirmat que "l'única relació econòmica acreditada en tot aquest assumpte" és que "Iglesias i els seus sequaços, en les seves estructures prèvies a la constitució de Podem, van cobrar de Veneçuela", de manera que ells sí que són "majordoms a sou" i per això "defensen una tirania". El seu silenci, ha dit, "no és còmplice, és culpable".

També ha advertit que els esforços de mediació en què participa l'expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero a Veneçuela són en realitat "una mentida" que només està servint per "blanquejar la tirania" i "demorar la condemna internacional" i que no servirà per alliberar els presos. I és que Gallardón sosté que "fins que no s'acabi la dictadura" chavista, ni Leopoldo López ni els altres presos polítics deixaran la presó.

Amb tot, creu que el govern espanyol i tots els governs llatinoamericans han de "fer més, arribar més lluny, ser més rigorosos i anteposar la defensa de les llibertats i els drets humans a qualsevol altre tipus d'interès". En concret, ha demanat al govern espanyol que lideri una reflexió en el si de la UE i d'aquesta manera estengui el compromís "incondicional" que ja ha demostrat amb l'alliberament dels presos, alhora que deixi clar que no és només un assumpte llatinoamericà.

stats