Política 22/07/2014

Geli i Ventura no accepten, per ara, la restitució que els ofereix Iceta

Demanen tenir llibertat de vot i poder seure a la taula del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Sara González
1 min

BarcelonaLes dues diputades crítiques del grup parlamentari del PSC, Marina Geli i Núria Ventura, no han acceptat, per ara, la restitució en les seves funcions en els termes que els ha plantejat el nou líder del partit, Miquel Iceta. Tal com ha avançat l'ARA, les dues dirigents consideren que només poden tornar al grup si se'ls garanteix que es poden sentir còmodes amb el projecte i això implica, segons elles, poder tenir llibertat de vot i tornar a la taula del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha proposat a Geli ser portaveu de la comissió d'afers institucionals i a Ventura de les comissions de peticions i d'infància. Amb tot, les dues dirigents han demanat al primer secretari "un temps" per donar-li una resposta definitiva. De fet, inicialment havien demanat poder respondre al setembre, un temps que Iceta ja els ha dit que és excessiu i que, per tant, en qüestió de dies haurien de decidir.

Les dues dirigents díscoles argumenten que no ho volen acceptar per no trobar-se de nou en el context d'haver de trencar la disciplina de vot, per exemple, al debat de política general. És per això que demanen que es pacti una "complementarietat" del Moviment Catalunya, la marca electoral que estan impulsant al marge del partit, que permeti que puguin expressar públicament i també a través del vot els matisos i les discrepàncies que puguin tenir amb la direcció del PSC en qüestions com, per exemple, el dret a decidir.

stats