Política 22/07/2014

Geli i Ventura no acceptaran una rehabilitació sense canvis

S.g.
2 min

BarcelonaEl nou líder del PSC, Miquel Iceta, va dir que un dels seus primers objectius passa per “recosir” el partit. És per això que, mig any després d’haver trencat la disciplina de vot per avalar la petició del traspàs de la competència per poder convocar un referèndum a Catalunya, Iceta anunciarà avui que Marina Geli i Núria Ventura poden tornar-se a reincorporar plenament en les seves funcions al grup parlamentari. Amb Joan Ignasi Elena, que ja va anunciar que estripava el carnet i que marxava del grup, ja no hi parlarà fins al setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les dues diputades, però, han deixat clar que la “reconciliació” no es produirà si no constaten que poden compartit un projecte en el qual se sentin còmodes. De fet, demanen tenir llibertat de vot per poder representar un sector del PSC que cada cop s’està distanciant més del partit i no volen tornar-se a trobar en la tessitura d’haver de trencar la disciplina de vot al debat de política general. L’opció de deixar el grup encara és sobre la taula.

Parlon ho hauria fet diferent

Així doncs, refer ponts amb els crítics serà difícil. Ahir la número dos del PSC, Núria Parlon, ho va intentar dient a Catalunya Ràdio que “si gairebé el 80% dels catalans i les catalanes volen ser consultats, han de ser consultats”. Va dir, també, que ella hauria confeccionat una executiva diferent i hauria incorporat dirigents com Laia Bonet.

Avui s’anunciarà la reorganització del grup parlamentari. Tal com va avançar l’ARA divendres passat, Pere Navarro ocuparà la cadira que deixa Iceta a la mesa del Parlament, i Maurici Lucena, amb tota probabilitat, seguirà de portaveu. A la vegada, però, la diputada Eva Granados guanyarà pes assumint un paper de coordinació dins del grup.

stats