Política 12/04/2016

Puigdemont fa el primer pas per reunir-se amb Rajoy

El president vol incloure el procés sobiranista en l'agenda de la trobada en cas que s'acabi celebrant

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es dirigeix a la reunió del Govern amb el vicepresident Oriol Junqueras

BarcelonaInici del desgel entre el Palau de la Generalitat i la Moncloa. La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts en la roda de premsa que el Govern s'ha posat en contacte amb l'executiu espanyol per aplanar el terreny de cara a iniciar un diàleg entre el president Carles Puigdemont i el seu homòleg estatal, Mariano Rajoy. En tot cas, segons Munté, no hi ha cap cita tancada. "A partir d'aquí, qui té la obligació de donar resposta, i aquí es parlarà de concreció, és la Moncloa", ha ressaltat la consellera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El contacte s'ha fet a través d'un correu electrònic enviat pel cap de gabinet de Puigdemont, Josep Rius, en direcció al seu homòleg a la Moncloa, Jorge Moragas. La intenció de la Generalitat, segons fonts consultades, és que es tracti el procés sobiranista en cas que hi hagi trobada.

"Ens refermem en la plena disponibilitat del Govern per parlar i dialogar amb tothom que vulgui fer-ho", ha reivindicat Munté, que ha recordat que el president espanyol ni tan sols es va posar en contacte amb Puigdemont per felicitar-lo quan va ser investit cap de l'executiu català. L'executiu també ha fet públic en nombroses ocasions que prefereix un president "allunyat" del líder del PP de cara a la propera legislatura.

Per la Generalitat ja hi han passat bona part dels líders polític estatals. Fa unes setmanes va venir el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i la setmana passada va ser el torn del líder de Podem, Pablo Iglesias. Aquest divendres serà el torn del cap de files de Ciutadans, Albert Rivera.

stats