Política 16/02/2016

La Generalitat insta Podem a trobar la via per superar el veto de Pedro Sánchez al referèndum

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que les 23 propostes de Mas a Rajoy que el líder del PSOE vol recuperar "responen a un altre moment polític"

Oriol March
1 min
Reunió del Govern d'aquest dimarts 16 de febrer / ACN

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha instat aquest dimarts Podem a buscar la via per superar el veto de Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, al referèndum sobre el futur polític de Catalunya. "Se'ls hauria de preguntar a ells [al partit de Pablo Iglesias] com trobaran l'element de síntesi en aquesta qüestió", ha indicat Munté, que ha recordat que els partits sobiranistes han defensat "a peu i a cavall" la celebració d'una consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La dirigent de Convergència ha desconfiat de la recuperació que ha fet Sánchez de les 23 propostes fetes per Artur Mas a Mariano Rajoy, i ha assegurat que formen part d'un "altre moment polític". "Rebem aquesta notícia a l'expectativa. No és un oferiment del president del govern [espanyol] al nou president [català]. Si això es produís, per sentit comú [el document] hauria de ser revisat. Es podrien mantenir aquests punts al 99,9%, perquè són demandes candents", ha apuntat.

Aquesta tarda es reuneix el cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, Francesc Homs, amb Sánchez. Sense referèndum, asseguren a Convergència, no hi haurà ni abstenció ni vot a favor del candidat del PSOE.

stats