Política 03/01/2013

El Govern defensarà als tribunals l'adjudicació d'ATLL a Acciona

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que el conflicte amb l'adjudicació no afectarà el dèficit del 2012

O. March / S. González
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha dit que els departaments d'Economia i Territori asseguren que l'adjudicació de l'empresa Aigües Ter Llobregat a Acciona es va fer "correctament" i, per tant, l'executiu presentarà un recurs al contenciós administratiu contra el dictamen que qüestiona l'adjudicació emès per l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya. Si bé el Govern preveia privatitzacions com la d'ATLL per ajustar-se al dèficit del 2012, el portaveu també ha deixat clar que passi el que passi als tribunals no afectarà el dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha aclarit que es tracta d'un dictamen de "caràcter executiu" d'un organisme independent i que per aquest motiu el Govern recorrerà als tribunals. Ha insistit que el Govern té "plena confiança" en les decisions de contractació que s'han pres des de la Generalitat i està convençut que l'adjudicació a Acciona respon a criteris tècnics. "Com que hi ha una divergència jurídica entre els òrgans de contractació i els de supervisió i ens refiem dels dos, ho posem en mans del jutge", ha assegurat el conseller de la Presidència.

Agbar, que també optava a la concessió, ha estat batallant per demostrar que l'oferta d'Acciona sobre ATLL no era viable i per això va presentar un recurs a l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya. Tot i que Agbar, en ser una empresa amb seu a Catalunya, semblava que ho tenia tot a favor per quedar-se amb la concessió, Acciona va presentar una oferta aparentment més avantatjosa als ulls de l'executiu català, ja que, per exemple, implicava un increment del preu de l'aigua inferior al que proposava Agbar. A més, al Govern li interessava tancar l'operació abans que acabés l'any, ja que amb la privatització d'ATLL preveia obtenir 1.000 milions -300 dels quals pagats immediatament i la resta a abonar durant els 50 anys que durava la concessió- que volia utilitzar per rebaixar el dèficit del 2012.

stats