CONSELL EXECUTIU
Política 14/01/2014

El Govern ironitza sobre Rajoy als EUA: "El procés català deu ser l'afer intern més internacional del món"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, dóna "valor" als silencis de la comunitat internacional sobre la consulta en referència a la posició de Barack Obama, que ahir dilluns no va valorar la qüestió catalana

Oriol March
1 min

BarcelonaEl Govern ha optat aquest dimarts per la ironia per respondre les paraules que el president espanyol, Mariano Rajoy, va expressar ahir al Despatx Oval davant Barack Obama en què reiterava que la independència de Catalunya no es produiria mai. "Deu ser l'afer intern més internacional del món", ha assenyalat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, que també ha volgut donar valor als "silencis" de la comunitat internacional −incloent-hi el d'Obama, que ahir va evitar referir-s'hi− sobre el procés català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha tornat a insistir que la solució de tot plegat és permetre la consulta. "I votar, que és el que plantejarem aquest dijous Parlament, no vol dir estar a favor d'una opció o d'una altra, sinó resoldre la diferència a través de la democràcia", ha apuntat el conseller de la Presidència.

Sobre les paraules del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, segons les quals el govern espanyol recorrerà la signatura del decret de convocatòria del referèndum "un minut després de signar-se", Homs ha defensat que l'executiu de Rajoy no ha de tenir "prejudicis". "Les decisions no es prenen al cap d'un minut d'haver-se produït alguna cosa. No es pot prejutjar ni saltar-se l'estat de dret", ha considerat.

stats