Política 02/05/2012

El Govern també podria rebaixar el sou als funcionaris de baixa

La vicepresidenta, Joana Ortega, diu que "segurament" també s'imposarà una rebaixa del 2% del salari anual dels treballadors públics en la nòmina del desembre

Acn
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha admès que l'executiu català també podria aplicar una reducció del sou als funcionaris que estiguin de baixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, l'executiu espanyol planteja que els treballadors públics no percebin el salari íntegre durant els tres primers mesos de la baixa, com passava fins ara.

Aquesta mesura és una "llei bàsica", ha dit, que afectaria tant els funcionaris de l'Estat com els de l'administració catalana, i el Govern no es pot comprometre a mantenir el 100% del sou als seus treballadors en aquest període de temps.

A més, la vicepresidenta ha confirmat que "segurament" s'aplicarà una rebaixa del 2% del salari anual dels treballadors públics en la nòmina del desembre.

El govern espanyol va anunciar aquest dilluns que estudia aprovar aquest any un pla contra l'absentisme dels funcionaris, que inclouria que no cobrin el salari íntegre durant els primers 90 dies de baixa per incapacitat temporal, tal com fixa el règim especial de la Seguretat Social dels funcionaris civils de l'Estat.

stats