Política 21/09/2017

Els últims agents de la Guàrdia Civil que quedaven a la conselleria d'Economia marxen del departament

Els Mossos han protegit la seva sortida tot i que només hi havia una vintena de manifestants

Ara
1 min
Els darrers agents de la Guàrdia Civil que quedaven a la conselleria d'Economia marxen del departament

BarcelonaLa quinzena d'agents de la Guàrdia Civil que quedaven a la conselleria d'Economia han sortit a un quart de vuit del matí després de 23 hores d'escorcoll. El primer grup de la Guàrdia Civil van sortir cap a les tres de la matinada i els agents que seguien al departament ho han fet minuts després de les set del matí protegits pels Mossos d'Esquadra, perquè encara hi havia una vintena de manifestants concentrats davant la seu a la confluència entre la rambla de Catalunya i la Gran Via.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A dos quarts de dues de la matinada, els Mossos van començar a allunyar de la seu d'Economia els centenars de ciutadans que seguien concentrats malgrat que els líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural haguessin donat per acabada la mobilització poc abans de la mitjanit. Els Mossos van demanar que la gent s'apartés per establir un perímetre de seguretat, però els manifestants no ho van fer i va haver-hi una càrrega policial.

Quan la mitja dotzena de guàrdies civils de paisà van sortir de la seu, cap a les tres de la matinada, els manifestants, molts dels quals seguien asseguts, els van increpar, però els Mossos van apartar-los del carrer, aquest cop sense haver de carregar contra ells. Els guàrdies civils que seguien a la conselleria només van sortir algun moment per comprovar l'estat dels quatre vehicles que van estacionar davant la seu i que tenien les rodes punxades. A tres quarts de set una grua ha retirat els vehicles.

stats