Política 16/10/2014

Detinguts l'alcalde d'Alcanar, el regidor d'Urbanisme i tres empresaris locals per delictes contra l'Administració Pública

La Guàrdia Civil registra l'Ajuntament per una presumpta manipulació de diversos concursos públics

Acn
2 min

AlcanarLa Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous l'alcalde d'Alcanar (Montsià), Alfons Montserrat (ERC); el regidor d'Urbanisme, Manel Martí; i tres empresaris locals per delictes contra l'Administració Pública. Fonts policials han confirmat que tant l'alcalde com el regidor estan detinguts al consistori mentre agents de la Guàrdia Civil escorcollen l'Ajuntament, i ja han finalitzat els de les tres seus socials de les empreses. Els tres responsables de les societats implicades han estat traslladats a la caserna de Sant Carles de la Ràpita i han comparegut davant l'institut armat, que els ha deixat en llibertat. Segons fonts policials només ha accedit a declarar un dels empresaris, mentre que els altres dos s'hi han negat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Se'ls atribueix presumptes delictes de prevaricació, malversació, manipulació per alterar el preu de concurs públic i revelació de secrets, entre d'altres. Segons la Guàrdia Civil, la investigació de centra en la possible manipulació de diversos concursos públics entre els anys 2008 i 2013, entre les quals hi ha la urbanització de diversos carrers, l'adequació de diferents edificis públics i la compra d'una finca a Mas d'En Serra.

Segons han explicat fonts judicials a l'ACN, la jutgessa titular del jutjat número 4 d'Amposta, que no està present en els escorcolls, no ha ordenat cap detenció. Per la seva banda, fonts policials asseguren que l'operació l'estan duent a terme sota la tutela judicial i de fiscalia. De forma poc habitual, la Guàrdia Civil ha anunciat l'escorcoll en un comunicat de premsa just en el moment d'iniciar-lo.

Aquest és el segon escorcoll en un any que la Guàrdia Civil practica a l'Ajuntament relacionat amb el cas.Fa pràcticament un any, el passat 20 de novembre, la Guàrdia Civil també va registrar la seu del consistori a la recerca de documentació sobre adjudicacions i llicències d'obra pública i actuacions urbanístiques des del 2007, en una investigació dirigida pel mateix jutjat i com a conseqüència de la denúncia d'un particular per presumpta malversació, suborn i prevaricació en la tramitació i adjudicació d'una quinzena de projectes urbanístics fets en els darrers anys.

stats